5 Nisan 2017 Çarşamba

Gmail'i Daha Kullanışlı Hale Getiren Eklentiler

Gmail
Google'nin harika çocuklarından bir tanesi. Bu harika çocuk kısa zaman içerisinde de diğer e-posta hesaplarının önüne geçti. Harika olmasının en büyük faktörlerinden birisi de eklentilerle geliştirilebilmesi ve kişiye özel hale getirilmesidir. Bu eklentiler içinden de Gmail'inizi daha kullanışlı hale getirecek eklentiler listesi oluşturduk.

Gmail Offline:

Öyle bir zaman geliyor ki internet bağlantınız olmuyor ve dolayısıyla gelen maillerinizle alakalı sıkıntı yaşıyorsunuz. Gmail Offline bu durumlar için geliştirilmiş bir eklentidir. Offline eklentisi; internet bağlantınız yokken yazdıklarınızı düzenleyebilir ve daha sonra göndermek üzere kaydedebilirsiniz. Telefonunuz internete bağlandığı zaman ayarlar senkronize edilecek ve bilgileri kaybetmeyeceksiniz.

Rapportive:

Zamanınızın çoğunu sosyal medyada geçiriyorsanız veya stolk yapanlar için bu eklenti tam size göre! Tanımadığınız birinden mail geldiğinde yazan kişi kim diye merak ediyorsanız Rapportive size bu konuda yardımcı oluyor. Rapportive, o kişi hakkında sosyal medya bilgilerini size gösteriyor. Ya da Facebook adresini bildiğiniz kişini mail adresine ulaşabilir.

Signals:

Mail yazıp gönderiyoruz fakat karşıdaki bu maili okudu mu acaba diye düşünürüz. İşte Signals burada işimize yarayacak olan eklentidir. Çünkü Signals, gönderdiğiniz mail'in okunup okunmadığını, kaç kere okunduğunu, mail'i açıp açmadığına dair tüm bilgileri size gösteriyor. Üstelik bu durumdan karşı tarafın haberi olmuyor.

E-posta hesaplarınızı daha güvenli hale getirmek için bu yazıyı okuyarak güvenliğinizi arttırın!

Boomerang:

Boomerang, otomatik zamanlama eklentisidir. Diyelim ki, çarşamba günü mail atacaksınız fakat o gün başka bir işiniz var ve buna ayıracak vaktiniz yok ya da olacağınız yerde internet bağlantınız yok. Burada devreye Boomerang giriyor ve belirlemiş olduğunuz zamanda, hazırladığınız mail'i, istediğiniz kişiye gönderiyor.

Unroll.Me:

E-posta pazarlaması trend haline geldikten sonra mail kutularımız doldu da taşıyor. Gelen reklamlar yüzünden bizim için önemli mailleri kaçırıyoruz. Unroll.me bu karışıklığı önlüyor, sizin için e-postalarınızı tasnifliyor ve aboneliklerinizi sıralıyor. Böylece hiç bir e-postayı gözden kaçırmıyoruz. İstemediğiniz mailleri de işaretleyip, artık gelmemesini sağlayabiliyorsunuz.

MxHero:

Bu eklenti, Boomerang'a benzer fakat farklı tarafları daha cazip. Mail'i istediğiniz zamanda atmanızı sağladığı gibi, okuduğunuz e-posta'yı ne zaman sileceğinizi de ayarlayabiliyorsunuz. Eklentinin artı noktası da; gönderdiğiniz mail'i karşı taraf okuduktan sonra eklenti sayesinde mail kendini imha ediyor.

Tüm bu eklentileri Chrome Web Mağazası'ndan indirebilirsiniz!

0 yorum:

Yorum Gönder